Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim

hacimustafahan-kargo-gonderim-1.jpg (43 KB)

Görünüm :
Toplam 118 ürün bulunmaktadır.

EŞSİZ BİR TÜRK LEZZETİ OLAN LOKUM DAMAK TADININ VAZGEÇİLMEZİDİR

Lokum, Türk mutfağının dünyaya hediyesi olan eşsiz bir lezzettir. Uzun yıllardan beri aynı yöntemler kullanılarak üretilen lokum çeşitleri, ilk günkü gibi sevilerek tüketilmekte, çocuklar başta olmak üzere yetişkinler tarafından da damat tadının vazgeçilmezi olarak kabul edilmektedir. Çeşitleri son dönemlerde bir hayli artan Afyon lokumu, arasında kuş lokumu ayrı bir yere sahiptir. Özellikle kahvenin yanında ikram edilen küçük atıştırmalıklar, açlığın yatıştırılması için de tercih edilmektedir. Güllü lokum ise farklı bir lezzet olarak tüketilmektedir.

Afyon lokumu, gerçek değerini bulduğu Osmanlı döneminden itibaren benzer yöntemler ile üretilmektedir. Sitrik asit, nişasta ve şeker kullanılarak üretilen eşsiz ürün, kuruyemişler ve meyve aromalarıyla desteklenerek lezzetine lezzet katılmaktadır. Antep fıstığı en çok kullanılan kuruyemiş olarak dikkat çekerken, güllü lokum farklı aromasıyla aranan bir lezzettir. Lokum çeşitleri, klasik üretimin son aşamasında farklı aromalar ile harmanlanarak çeşitlendirilmektedir. Gül eşsiz bir çiçek olduğu kadar özellikle tatlılarda kullanımı ile dikkat çekmektedir. Gül ilave edilerek farklı bir aroma kazandırılan güllü lokum, özel günlerde tercih edilen ikramlıklar arasında yer almaktadır.

Kuş Lokumu Özellikle Türk Kahvesinin Yanında Tüketilmektedir

Kuş lokumu, şekli ve aroması ile vazgeçilmez bir ikramlıktır. Türk geleneğinde eve gelen misafirlere kolonya ve tatlı ikram edilmektedir. Özel ikramların genelini kuş lokumu olarak adlandırılan küçük atıştırmalıklar oluşturmaktadır. Bunun yanında kuş lokumu Türk kahvesine de eşlik etmektedir. Misafirlere ikram edilen kahvenin yanına birkaç tane bırakılan lokum, kahve sonrası ağızların tatlanması için idealdir. Afyon lokumu aynı zamanda ideal bir hediyedir. Dostlara ve arkadaşlara ağızların tatlandırması için hediye edilen lokum çeşitleri, hayırlı olsun hediyelerinin de başında gelmektedir. Özel birisi için hazırlanan hediye paketleri içinde farklı lokum çeşitleri bulunması idealdir. Farklı lezzetlerin arasında bulunması gereken güllü lokum, paketin özelliğini artırmaktadır.

Lokum Kadar Özel Bir Lezzet: Cezerye

Lokum kadar özel ve farklı olan bir lezzet de cezerye olarak dikkat çekmektedir. Türk mutfağında lokum ile benzer bir değeri olan ürün hazırlanışı ve lezzeti ile farklı bir tattır.Akdeniz Bölgesi’nin eşsiz tatları arasında yer alan cezerye, havuç kullanılarak üretilen farklı bir lezzettir. Havuç, şeker, baharatlar ile Hindistan cevizi kullanılarak üretilen bu özel lezzet de maharet gerektirmektedir. Mevsiminde toplanan havuçlar su ile kaynatılarak yumuşatılmakta ve püre haline getirilmektedir. İstenen kıvamı alan havuç püresi şeker ve baharatlar ile harmanlanarak bir süre daha pişirilmektedir. Fındık ya da Antep fıstığı gibi kuruyemişler eklenerek zenginleştirilen karışım, Hindistan cevizinin de ilave edilmesiyle ocaktan alınarak dinlenmeye bırakılmaktadır.

Türk tatlı alışkanlıkları arasında ayrı bir yere sahip olan cezerye, yararları ile de önemli bir gıda maddesidir. Tamamen doğal ve katkı maddesi kullanılmayan ürün, havucun getirdiği A vitamini açısından oldukça zengindir. Zengin besin içeriğine sahip olan eşsiz lezzet tam anlamıyla bir enerji deposudur. Düzenli tüketilmesi durumunda stresle başa çıkmada önemli bir destek kuvvet olan eşsiz lezzet, lif bakımından da hayli zengindir ve sindirim sistemini düzenleyerek, bazı hastalıkların başlamadan önlenmesine imkan vermektedir. Sinir hücrelerini beslediği bilinen bu karışım, Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskini de bir hayli azaltmaktadır. Siz de lokum çeşitleri ile özel bir paket hazırlamak, sevdiklerinize Afyon lokumu almak istiyorsanız, Hacı Mustafa Han ürünlerini incelemenizde yarar olacaktır. Hacı Mustafa Han lokumları ile ağzınızı tatlandırabilirsiniz.

Lokum çeşitleri 1947’den beri eşsiz lezzetler ile bizlere birbirinden farklı tatlarda sunulmuştur. Osmanlı Devleti Dönemi’nde bilinmeye başlayan lokumlar boğaz rahatlatan olarak tanınmış, bilinmiştir ve zamanla her kesimin ya da her damak zevkinin sofrasında yerini almıştır. Balkanlar’dan başlayarak Avrupa’ya kadar uzanan Turkish Delight olarak bilinen lokum çeşitleri ve en lezzetli olanları ustalarımız tarafından üretilmiştir. Bayramlarda, mevlütlerde, törenlerde, özel etkinlik, beş çaylarında ya da Türk kahvesinin yanından eksik olmayan Türk lokum çeşitleri birçok meyve, kuruyemiş ve aroma sayesinde bizlere sunulmuştur. Damakları saran dokusu ve lezzeti sayesinde bir çeşit tatlı olarak masalarımızda ve mutfağımızda yerini almıştır. Misafirlerimize ikram etmek için en ideal olan tatlar sizlere ailemiz aracılığıyla ulaşmıştır. 

Lokumlar ve Çeşitleri 

Lokumlar birbirinden eşsiz lezzetler ile her damak zevkine uygun bir şekilde internet sitemiz üzerinde sıralandırılmıştır. Besin değeri açısından da yeterli olan lokum çeşitleri düşük miktarda potasyum, karbonhidrat, protein, kalsiyum ve demir ihtiyacını karşılar. Ama bu çeşitleri olabildiğince fazla tüketmemek gerekir. Envai çeşitler ile masalarımızda yerini alan ve misafirlerimize servis edilen bu tatların birden çok kuruyemiş ve meyve aroması vardır. Güllü lokum, damla sakızlı lokum, çifte kavrulmuş lokum, damla sakızlı lokum ya da afyon lokumu olarak her damak zevkine uygun bir şekilde hazırlanmıştır. Güllü lokum; gül yaprağı ya da nar tanelerinin birleşiminden meydana gelmiştir. Genellikle açık pembe, gül kurusu  tonlarında karşımıza çıkar. Hafifliği ile ve hoş tadı ile büyük küçük demeden herkes tarafından kolaylıkla tercih edilir ve her damak tadına keyif ile uyum sağlar. Damla sakızlı lokum; damla sakızının lokum ile birleşiminden oluşan damla sakızlı lokum ağız içerisinde yumuşatıldıktan sonra damla sakızı tadı yayılacaktır ve eşsiz bir lezzeti artık tadabileceksiniz.

Sade lokum; adını içeriğinden alması üzerine lokum çeşidi düz ve aromasız olmasıyla bilinir. Genellikle mevlüt ya da özel günlerde ikram edilir. Yediden yetmişe herkesin bisküvi arasına sararak seve seve tükettiği tatlı çeşididir. Kuş lokumu; Renkleri ve şekli sayesinde çocukların dikkatini çekmeyi başarmıştır.  Küçük küçük küpler halinde olan çeşitlerinin içerisinde fındık ya da fıstık bulunur ve kavrulmuş bir şekilde kahve ya da çayın yanına eşlik eder. Birbirinden farklı dört aroma yani; çilek, limon, portakal ve kivi eşsiz bir tat verir. Çifte kavrulmuş lokum; Kuru meyveli, fındıklı, fıstıklı ya da Antep fıstıklı çeşitlerinden tercih edebileceğiniz alternatifler sunulmuştur. Öncelikle çiğ olarak eklenen ve sonrasında kavrulan içerikler kullanılmıştır. Adını yapım aşamasından alan lokum oldukça lezzetlidir. Afyon lokumu; kaymaklı ya da sade olarak tüketilebilen çeşidimiz Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından birisi olmuştur. Diğer lokum çeşitleri arasındaki fark ise muhallebi kıvamında olması ve krem şanti ya da krema ile hazırlanır.

Lokum Çeşitleri Bizden Alınır!

Birbirinden taze ve kaliteli lokum çeşitleri , geçmişten günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Peçete ya da mendil içerisine sarılarak sunulan veya çay ya da kahve yanında servis edilerek yumuşacık lezzetli bir keyif yaşatır. Ürünleri alırken kalitesini anlamak için üzerindeki pudra şekeri ya da hindistan cevizinin kuru olması nemli ya da yapışık olmaması gerekir. Şeffaf ve parlak bir renge sahip olmalıdır. Esnek bir yapıya sahip olmalı ve parmakla basılıp bıraktığında tekrar eski şeklini almalıdır. En kaliteli ve en lezzetli Hacı Mustafa Han lokum çeşitleri için internet sitemizi ziyaret ederek lezzetin tadını çıkarabilirsiniz.  

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.